Pozovite nas: +387 51 425 140 BH | EN | DE

POČETNA O NAMA PROIZVODI NOVOSTI GALERIJA KONTAKT

Hacked By C0RT3X


2.Juni 2017.

Hacked By C0RT3X | PacmanCorp

Žitoprodukt i Žitopeka apsolutni pobjednici na 84. Novosadskom sajmu


10.Maj 2017.

Na 84. Novosadskom sajmu, banjalučki brendovi nagrađeni su sa više prestižnih nagrada. Mlinsko-pekarska industrija, koju čine mlin Žitoprodukt i pekara Žitopeka osvojili su ukupno 16 nagrada.

Banjalučki Žitoprodukt nagrađen je sa jednom medaljom VELIKO ZLATO, četiri ZLATNE i jednom BRONZANOM medaljom. Proizvod T-500 proglašen je šampionom grupe proizvoda.

Pekari Žitopeka za vrhunski kvalitet proizvoda dodjeljene su: pet VELIKIH ZLATNIH medalja, četiri ZLATNE i jedna SREBRNA medalja. Proizvod HLJEB ISPOD SAČA, proglašen je šampionom grupe proizvoda.

Podsjećamo da su Žitoprodukt i Žitopeka, dobitnici mnogih prestižnih nagrada, te da će nam ovogodišnje nagrade sa Novosadskog sajma predstavljati dodatan motiv za dalji rad.

Svečano otvorena mlinska industrija Žitoprodukt u Prijedoru


27. Mart 2017.

U Prijedoru je danas svečano puštena u rad mlinska industrija Žitoprodukt, čime sada dnevna proizvodnja mlinova u Banja Luci i Prijedoru iznosi 225 tona. Uz angažovana još dva mlina iz ove regije, koja rade uslužno mljevenje za Žitoprodukt, dnevna proizvodnja je 400 tona.
Generalni direktor Žitoprodukta Saša Urošević naglasio je da za svaku proizvedenu tonu brašna postoji osiguran kupac, pri čemu je više od 70 posto proizvedene robe namijeno za izvoz. „Tri hiljade tona Žitoproduktovog brašna ima svoje kupce u Turskoj. Samo u protekla četiri mjeseca smo udvostručili izvozne kapacitete i uvjeren sam da ćemo taj trend i nastaviti”, zaključio je Urošević.

Nakon svečanog puštanja u rad mlina, prisutnima se obratio doskorašnji gradonačelnik Prijedora Mirko Pavić: “Ovaj mlin je nekada snabdijevao cijelu bosansku Krajinu i dobar dio hrvatskog primorja. Vidim da u Žitoproduktu već sada razmišljaju o povratku i na ta tržišta. Sretan sam što je firma izvozno orjentisana, što imaju kvalitetan proizvod i što to kupci prepoznaju“.

Predsjednik Uprave i vlasnik Žitoprodukta Slaviša Krunić posebno je istakao značaj pokretanja ovog mlina za cijelu prijedorsku regiju: „Ovaj kraj je nekad bio srce mlinske industrije, a zadnje dvije decenije gotovo da je nije ni bilo. Ponosan sam što je Žitoprodukt predvodnik buđenja - što se vratio na velika vrata i budi i druge. Ovo postrojenje u Prijedoru je bilo prazno punih 7 godina. Radnici su se vratili i mlin radi punom snagom. Još dva mlina iz ove regije, koja su svoj rad bila svela na minimum, danas rade za Žitoprodukt“.

Podsjećamo, nakon čitave decenije propadanja firme i na koncu stečaja, u junu 2014. godine investicijom grupacije kompanija u vlasništvu Slaviše Krunića, započeo je proizvodni i tržišni uspon Žitoprodukta. Višemilionska investicija u sanaciju i opremanje pogona, rezultirala je revitalizacijom mlinske industrije i otvaranjem industrijske pekare, čime je zaokružen kompletan proizvodni proces brašna i pekarskih proizvoda.

Banjalučki Žitoprodukt pokreće mlin u Prijedoru


13. Mart 2017.

Žitoprodukt Banja Luka, najbrže rastuća kompanija u mlinsko-pekarskoj industriji u BiH, objavila je danas da su završene sve pripremne aktivnosti za pokretanje proizvodnje i u mlinu u Prijedoru.

U trenutnom kapacitetu, Žitoprodukt dnevno preradi od 90 do 100 tona pšenice. Pokretanjem prijedorskog mlina, dnevna prerada pšenice iznosit će 225 tona.

„Žitoproduktov mlin radi svakodnevno. Proširili smo i proizvodne i kadrovske kapacitete. Za svaku proizvedenu tonu brašna imamo osiguranog kupca, pri čemu je više od 70 posto proizvedene robe namijeno za izvoz. U potpunosti ispunjavamo potrebe domaćeg tržišta, dok imamo konstantan rast zahtjeva izvoznog tržišta. Primjerice, u oktobru prošle godine su mjesečne potrebe naših kupaca u Turskoj bile oko 1.200 tona, a sada su 3.000 tona brašna“, ističe Saša Urošević, direktor Žitoprodukta.

Zbog velike potražnje tržišta, sklopljen je ugovor sa još dva mlina iz prijedorske regije, koji će raditi uslužno mljevenje za potrebe Žitoprodukta.

„Žitoprodukt se dokazao kvalitetom. Sva naša brašna su proizvedena isključivo od pšenice A grupe. To je danas rijetkost i kao takvi smo prepoznati i na domaćem i stranom tržištu, za šta smo i višestruko nagrađivani u protekle dvije godine“, rekao je Urošević. Istaknuo je i posebnu važnost činjenice da je mlinska industrija u ovom dijelu države protekle dvije decenije bila gotovo ugašena, dok sada cjelokupnu sliku mijenja uspješan rad Žitoprodukta.

„Prijedorski mlin ne radi već 7 godina, a ova druga dva mlina su svoj rad bila svela na minimum. Sada, radnike smo vratili u mlinove i zahvaljujući Žitoproduktu svi kreću u rad punim kapacitetom“, zaključuje Urošević.

Podsjećamo, nakon čitave decenije propadanja firme i na koncu stečaja, u junu 2014. godine investicijom grupacije kompanija u vlasništvu Slaviše Krunića, započeo je proizvodni i tržišni uspon Žitoprodukta. Višemilionska investicija u sanaciju i opremanje pogona, rezultirala je revitalizacijom mlinske industrije i otvaranjem industrijske pekare, čime je zaokružen kompletan proizvodni proces brašna i pekarskih proizvoda.

Nagrada AGROPRESS


Još jedna lijepa vijest i prestižna nagrada.
AGROPRESS, udruženje novinara za poljoprivredu, dodjeljuje nagradu najboljem regionalnom menadžeru: Saša Urošević, generalni direktor Žitoprodukta.

Oj, Krajino


23. Avgust 2016.

Banjalučki studentski film,"Oj, Krajino" Saše Karanovića, proglašen je za najbolji na Sarajevo film festivalu. Glavna lokacija snimanja bio je gigant Žitoprodukt, Banja Luka.
Sve čestitke mladoj ekipi !!!
Film možete pogledati na našoj facebook stranici.

Dodjela nagrade


20. Juni 2016.

Najboljim privrednicima banjalučke regije uručene su nagrade "Kapetan Miša Anastasijević". Žitoprodukt Banja Luka, na čelu sa predsjednikom uprave gospodinom Slavišom Krunić, dobitnik je nagrade za kvalitet proizvoda i usluga.

Novosadski sajam


19. April 2016.

Banjalučki Žitoprodukt, na ovogodišnjem Novosadskom sajmu, je nagrađen sa TRI VELIKE ZLATNE medalje !!!

Budimo humani


13. April 2016.

Uoči vaskršnjih praznika, uprava naše firme je odlučila donirati osnovnu životnu namirnicu članovima Udruženja paraplegičara, oboljelih od dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida regije Banja Luka. Budimo humani!

Spelta integralno brašno


Svečano otvorena industrijska pekara Žitoprodukt


27. Novembar 2015.

U banjalučkom „Žitoproduktu“ svečano je puštena u rad industrijska pekara, čime je, uz već ranije pokrenutu mlinsku industriju, zaokružen kompletan proizvodni proces brašna i pekarskih proizvoda.

Simboličnim okretanjem sklopke, rad mašina u industrijskoj pekari pokrenuo je član Predsjedništva BiH, gosp. Mladen Ivanić.

Govoreći o aktuelnom privrednom ambijentu, gosp. Ivanić je istakao: „Ova firma jedan je od svijetlih primjera da se dobar posao može napraviti i kad firma nije na budžetu. Svi oni koji se bave biznisom znaju da vrijeme koje dolazi upravo pripada takvim firmama i da će one biti trajnije, stabilnije i uspješnije na tržištu“.

Investitor i vlasnik, gosp. Slaviša Krunić, nakon pokretanja i ovog procesa proizvodnje je rekao: „Žitoprodukt je 70 godina bio simbol privrede ovog kraja, dom stotinama radnika i mjera za kvalitet. Nismo mogli dopustiti da propadne kao i desetine drugih u našoj zemlji. Dali smo sve od sebe i uspjeli. Ovo je pobjeda za domaću privredu. Žitoprodukt će predanim radom svojih zaposlenika i kvalitetom koju garantujemo ponovo biti lider na bh. tržištu''.

Naime, nakon čitave decenije propadanja firme i na koncu stečaja, uspon Žitoprodukta počeo je u junu prošle godine. Od tada su realizovana značajna ulaganja u sanaciju i opremanje pogona, laboratorije, transportnog sistema, željeznice, uspostavu sistema nabavke najkvalitetnijih sirovina, proširenje asortimana proizvoda, rebrending i modernizaciju pakovanja.

Otvaranjem savremene industrijske pekare na prostoru od 3.500 m² i pokretanjem proizvodnje pekarskih proizvoda, samo u prvom ciklusu posao će dobiti više od stotinu ljudi. Istovremeno je u toku realizacija širenja mreže maloprodajnih objekata „Žitopeka“, pri čemu će tokom 2016. i 2017. biti otvoreno više od 400 radnih mjesta.

Bosanski dukat 2015


16. Novembar 2015.

Na ovogodišnjem Internacionalnom sajmu "Bosanski dukat 2015", na planini Bjelašnici bili smo prisutni sa dvije firme iz naše grupacije, Žitoprodukt i SP Krunić.

Kongresna sala Žitoprodukt


9. Novembar 2015.

Ukoliko organizujete konferenciju ili neki drugi događaj u Banjoj Luci- kongresna sala u sklopu firme Žitoproudukt pravi je izbor za Vas!

Moderna, klimatizovana, multifunkcionalna sala u tihoj ulici, bogata dnevnim svjetlom, idealne zvučne izolacije, opremljena najsavremenijom audio i video opremom, pruža Vam razne mogućnosti, u zavisnosti od Vaših potreba i želja.

Kongresna sala Žitoprodukta nudi posebnu i izuzetnu mogućnost organizovanja naučnih, kulturnih, vjerskih i drugih manifestacija, seminara, promotivnih svečanosti, promocija, stručnih radionica ili sastanaka.

Pored savremeno opremljene kongresne sale, u sklopu firme Žitoprodukt nalazi se i savremeno opremljen restoran sa ljubaznim i stručnim osobljem, koji pruža usluge hrane i pića tokom održavanja događaja.

Naša sala za prezentacije i seminare nalazi se u objektu na adresi Siniše Mijatovića 9, Banja Luka. Takođe svim našim posjetiocima omogućen je i besplatan parking prostor.

- broj mjesta: 70
- wi fi
- board
- klima
- parking
- projektor
- platno
- tabla za pisanje

Žitoprodukt kvalitetom osvaja tržišta


28. septembar 2015.

BANJALUKA- Jedan od najvećih simbola banjalučke privrede, "Žitoprodukt" Banjaluka, s tradicijom proizvodnje dugom 67 godina, krupnim koracima ponovo osvaja domaća i inostrana tržišta.

Snažan uzlet ove firme, koja nije radila čitavu deceniju, počeo je u junu prošle godine, kada je došla u vlasništvo uglednog banjalučkog privrednika Slaviše Krunića. Zacrtani cilj oživljavanja firme, obnavljanja i modernizovanja pogona, zapošljavanja profesionalnog kadra, te velikog povratka na tržište - ostvaren je.

U nešto više od godinu dana uspješno su realizovana značajna ulaganja u sanaciju i opremanje pogona, laboratorije, transportnog sistema, željeznice, uspostavu sistema nabavke najkvalitetnijih sirovina, proširenje asortimana proizvoda, rebrending i modernizaciju pakovanja. "Rezultat jednog takvog napornog, sistematičnog rada uvidjeli smo vrlo brzo. Naši potrošači su to prepoznali i vratili naše proizvode u svoje domove. Ambiciozni plan prodaje koji smo napravili, ponosno kažem da smo ispunili već u avgustu. Naravno, tu ne stajemo. Više volim reći da smo tek počeli", rekao nam je Đuro Rakita, direktor prodaje.
Pročitajte više na: http://www.nezavisne.com/posao/privreda/Zitoprodukt-kvalitetom-osvaja-trzista/327532

Posjeta konzula Srbije našoj mlinsko- pekarskoj industriji


25. avgust 2015.

Ove sedmice banjalučki Žitoprodukt je posjetio konzul Republike Srbije.

Našim cijenjenim gostima smo tom prilikom priredili obilazak Žitoprodukta, te smo ih upoznali sa radom mlina, laboratorije i našim proizvodima.

Takođe smo goste upoznali sa našom poslovnom politikom kao i planovima koji se tiču daljeg unapređenja naše proizvodnje i razvoja novih proizvoda.

Promocija u Tržnom centru Bingo, Banja Luka


16. maj 2015.

...druženje sa kupcima u tržnom centru Bingo. Za svaki kupljen proizvod, izaberite vrijedan gratis proizvod...

Promocija u Tropic centru Banja Luka


11. april 2015.

... i ovog vikenda smo bili kreativni i darežljivi za sve naše kupce. Za svaki kupljen proizvod dodjeljivali smo različite gratis proizvode... Naredni vikend se vidimo u nekom novom prodajnom objektu...

Razvoj i realizacija novih proizvoda


Analizirajući trenutno stanje mlinskih proizvoda na tržištu, došli smo do saznanja da postoji nedostatak određenih proizvoda koji bi mogli da budu zanimljivi našim kupcima. Prvenstveno ovdje mislimo na brašna namjenjena pekarskoj i konditorskoj industriji kao i proizvode namjenjene zdravoj ishrani.
Sa ciljem da se zadovolje potrebe kupaca proizveli smo sljedeće proizvode:

1. Pšenično namjensko brašno za razvijanje T-400 za jufke
2. Pšenično polubjelo brašno T-710- za polubijeli hljeb
3. Pšenično crno brašno T-1100- za crni hljeb
4. Integralno raževo brašno - za integralni hljeb i pecivo
5. Integralno heljdino brašno (bezglutensko brašno)
6. Pšenična klica sušena (termički obrađena) za hljeb i kolače
7. Pšenične mekinje sušene -termič. obrađena – zdrava hrana
8. Pšenica za kuhanje – zdrava hrana
9. Namjenska mješavina brašna za štrudle
10.Namjenska mješavina brašna za vafle
11.Namjenska mješavina brašna za integralno čajno pecivo

Žitoprodukt i u budućnosti planira, u skladu sa vašim sugestijama i željama, da i dalje nastavi da razvija i plasira nove proizvode.